Međunarodni književni konkurs "Kraljevstvo Bijelih Rada" sa nagradama - Princ Kraljevstva Bijelih Rada i Princeza Kraljevstva Bijelih Rada je osmišljen tako da dovede do uključivanja djece u literarno stvaralaštvo i podstakne njihov književni izraz. Razvijanje mašte i kreacije, individualnosti i vrcavosti, podsticanje druženja i saradnje, afirmacija pozitivnih vrijednosti potrebnih za pravilno vaspitanje.

Ciljna grupa su djeca u osnovnim školama u uzrastu od prvog do devetog razreda, u geografskom smislu to je regionalna, međunarodna manifestacija.

Živimo u vremenima kada su mladi otrgnuti od pravih vrijednosti i sve više prepušteni ulici. Ovo je naš pokušaj da mlade usmjerimo na pravi kolosjek, da kroz druženje i literarni iskaz približimo različite kulture, te da kroz saradnju ovog tipa ublaže nagomilane predrasude.

Organizatori konkursa su NVO "Stihom govorim" i JU "Ratkovićeve večeri poezije".

Ovogodišnje "Kraljevstvo Bijelih Rada" biće, kao i prošlogodišnje, dio zvaničnog programa manifestacije "Ratkovićeve večeri poezije".

NVO "Stihom govororim" poznata je po svom projektu "Stihom govorim" koji donosi iz godine u godinu zbornike pjesama različitih autora iz regiona i šire. Godišnji zbornici su praćeni promocijama u gradovima regiona te na taj način autori zastupljeni u knjizi predstavljaju svoje stvaralaštvo u svim zemljama regiona. Pod okriljem naše NVO djeluje i Međunarodno udruženje književnih i likovnih stvaralaca "Stihom govorim".
JU Ratkovićeve večeri poezije