Međunarodni književni konkurs "Kraljevstvo Bijelih Rada" sa nagradama - Princ Kraljevstva Bijelih Rada i Princeza Kraljevstva Bijelih Rada je osmišljen tako da dovede do uključivanja djece u literarno stvaralaštvo i podstakne njihov književni izraz. Razvijanje mašte i kreacije, individualnosti i vrcavosti, podsticanje druženja i saradnje, afirmacija pozitivnih vrijednosti potrebnih za pravilno vaspitanje.

Ciljna grupa su djeca u osnovnim školama u uzrastu od prvog do devetog razreda, u geografskom smislu to je regionalna, međunarodna manifestacija.

Živimo u vremenima kada su mladi otrgnuti od pravih vrijednosti i sve više prepušteni ulici. Ovo je naš pokušaj da mlade usmjerimo na pravi kolosjek, da kroz druženje i literarni iskaz približimo različite kulture, te da kroz saradnju ovog tipa ublaže nagomilane predrasude.


Organizator konkursa je NVO "Stihom govorim", dok je generalni pokrovitelj Opština Bijelo Polje.

NVO "Stihom govororim" poznata je po svom projektu "Stihom govorim" koji donosi iz godine u godinu zbornike pjesama različitih autora iz regiona i šire. Godišnji zbornici su praćeni promocijama u gradovima regiona te na taj način autori zastupljeni u knjizi predstavljaju svoje stvaralaštvo u svim zemljama regiona. Pod okriljem naše NVO djeluje i Međunarodno udruženje književnih i likovnih stvaralaca "Stihom govorim".