Međunarodno udruženje stvaralaca "Stihom govorim" iz Bijelog Polja i Opština Bijelo Polje
organizuju prvi Međunarodni pjesnički konkurs za djecu:Uslovi konkursa: Mogu se javljati djeca pjesnici, učenici osnovnih škola.
Radovi: Potrebno je dostaviti do tri  pjesme potpisane imenom i prezimenom učenika, naznakom razreda, kao i naziv škole i ime  mentora ili jednog roditelja, adresu stanovanja, e-mail i broj telefona. (kontakt podaci). Tema je slobodna!
Konkurs je otvoren od 01.09.2013. godine do 15.10.2013. godine.
Rezultati će biti objavljeni 15.11.2013. godine na sajtu: ww.kraljevstvobijelihrada.stihomgovorim.com
Radovi moraju biti na jednom od jezika: srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski. Pisani fontom  Times New Roman, velicina 12 word dokument (doc ili docx)
Radove dostaviti na e-mail: kraljevstvobijelihrada@stihomgovorim.com

Nagrađeni učenici dobiće diplomu, a nagrađene i pohvaljene pjesme kao i pjesme po odabiru žirija naćiće se u Zborniku festivala.
Autor najbolje pjesme (po izboru žirija) će dobiti titulu Princ - Princeza Kraljevstva Bijelih Rada.
Promocija zbornika i uručenje diploma biće organizovani u Bijelom Polju do kraja decembra 2013. godine, ili prvih dana januara 2014. godine.
Radove će pregledati međunarodni stručni žiri sastavljen od profesora jezika i književnika.
Za nagrađene i pohvaljene, kao i  autore čije pjesme budu objavljene, zbornik je besplatan (za učesnike iz inostranstva troškove slanja Zbornika snose učesnici).
Zbornik će biti dostupan i u elektronskoj verziji, kao online izdanje na sajtu, 15 dana nakon promocije štampanog izdanja.

Sve informacije vezane za konkurs i promociju Zbornika i uručenje nagrada biće dostupne na sajtu:
www.kraljevstvobijelihrada.stihomgovorim.com